FX analizi

Fed'in önümüzdeki yıl faiz indirim beklentilerinin (Geçen haftaki toplantıda 75 baz puanlık faiz indirimi bekleniyordu) iyimser olup olmadığı  tartışılırken, risk iştahında bir bozulma yok.

FX analizi
19 Aralık 2023 - 12:00

USD/TRY: Fed'in önümüzdeki yıl faiz indirim beklentilerinin (Geçen haftaki toplantıda 75 baz puanlık faiz indirimi bekleniyordu) iyimser olup olmadığı  tartışılırken, risk iştahında bir bozulma yok. Fed'in en azından faiz indirim patikasına gireceği düşüncesi ve yumuşak iniş senaryoların ağırlık kazanması, tartışmalara rağmen, fiyatlamalarda destekleyici unsur olmaya devam ediyor. Dün ABD borsalarında pozitif bir hava vardı. ABD on yıllık tahvil faizi de %4'ün altında kalmaya devam ederken, Dolar güçlenemiyor. Bu sabah ise belirgin fiyatlamalar gözlenmiyor. Asya'da ultra gevşek para politikasını sürdüren Japonya Merkez Bankası kararı Yen'de hareketliliğe yol açsa da, Gelişmekte Olan Ülke para birimleri sakin. Bu arada Orta Doğu'da artan gerginliğin izlendiği günde %2'ye yaklaşan primle günü tamamlayan Brent petrol bu sabah yatay.  Yurtiçi tarafta ise perşembe günkü TCMB kararı beklenirken, Dolar/TL tarafında 29,0 civarındaki hareketlilik dün de sürdü. Kapanış ise 29,05 seviyesinden gerçekleşti. Günün geri kalanında 29,0 seviyenin hafif üzerinde sınırlı hareketlilik devam edebilir.

EUR/USD: Piyasalarda Fed'e yönelik oluşan faiz indirim beklentilerine rağmen, bazı Fed üyeleri bunun için erken olduğunu bir kez daha vurguladı. Buna karşın risk iştahında net bir bozulma gözlenmiyor. ABD on yıllık tahvil faizi de %4'ün altında kalmaya devam ediyor. Dün hafif yükselerek 1,0924 seviyesinden tamamlayan EURUSD ise paritesi bu sabah hafif artıda. Bugün ABD tarafında, konut piyasası verilerinden, kasım ayı konut başlangıçları ve gelecek döneme ilişkin konut talebinin bir göstergesi olan inşaat izinleri verileri takip edilecek. Öte yandan, ECB'nin para politikasına yön verecek olan enflasyon verilerinden, Euro Bölgesi'nde kasım ayı nihai TÜFE verileri açıklanacak. Verilerin parite üzerinde etkisinin sınırlı olmasını beklerken, teknik olarak 1,0890 desteğinin üzerinde kalındıkça 1,0960 hedef olabilir. Sonraki direnç ise 1,10 seviyesinde. Öte yandan, olası düşüşlerde 1,0890 desteğinin altında 1,0830 gündeme gelebilir.

XAU/USD: Geçtiğimiz hafta güvercin Fed toplantısının ardından psikolojik 2.000 bölgesinin üzerine çıkan ve bunun üzerinde kalmaya çalışan değerli madende; ABD tahvil faizinin %4'ün altında kaldığı, Dolar'ın güç kazanamadığı ortamda söz konusu seviyenin üzerinde dirençli görüntü korunabilir. Yakın destek 2.018 seviyesindeyken, olası yükselişlerde 2.034 üzerinde 2.048 hedef olabilir. Haftanın ilk işlem gününde %0,4 oranında yükseliş kaydeden Ons Altın günü 2.027 seviyesinden tamamlamıştı.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 74 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum