Özdağ: "Trabzon'da Şeyh Sait isminin bulvara verilmesinin iptali için dava açacağım"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ordu’da açıklamalarda bulundu.

Özdağ: "Trabzon'da Şeyh Sait isminin bulvara verilmesinin iptali için dava açacağım"
17 Aralık 2023 - 16:30

Zafer Partisi’nin bütün anketlerin yüzde 7 bandını aştığını ve yüzde 10’a doğru tırmandığını belirten Özdağ, “Bizim bu seçimlerde hedefimiz Türkiye genelinde yüzde 10’u aşmak. Bunun için de hem parti politikalarımızın çok doğru ve artık kamuoyu tarafından daha net algılanır olduğunu görüyoruz hem de her gittiğimiz yerde hakla yapmış olduğumuz temaslarda bu hedefimizin gayet gerçekçi ve siyasetin doğru okunmasından kaynaklanan bir hedef olduğunu tespit ediyoruz mutlulukla. Önümüzdeki seçimlerde Türk halkı oy verirken iki hususu normal yerel seçimler dışında dikkate alıp değerlendirecek ve öyle oy verecek.” ifadelerini kullandı.

 Özdağ, yerel seçimlerden sonra bir Anayasa değişikliği gerçekleştirilmesinin hedeflendiğinin altını çizerek “Bu Anayasa değişikliğinde Anayasanın ilk üç maddesi altmış altıncı maddesi yani Türk kimliğini belirleyen maddenin değiştirilmesi iktidarın hedefleri arasında. Ardından ise 13 milyon sığınmacı ve kaçak ülkemizde kalmaya devam ediyorlar, yenileri geliyor. Dün İçişleri Bakanı geçici koruma altına alınan sığınmacılardan 235 bin tanesine vatandaşlık verildiğini söyledi. Oysa istisnai vatandaşlık, geçici koruma altına alınanlar, yasa çok açık başvuru dahi yapmazlar vatandaşlığa. Yasayı çiğneyerek bunlara nasıl vatandaşlık verdiniz? Adı üzerinde istisnai vatandaşlık. Durumun ne kadar vahim olduğu bir kez daha buradan görülüyor ve işte bunun da durmasını isteyen seçmen bu seçimlerde Zafer Partisi’ne oyunu verecek.” şeklinde konuştu.

“Trabzon’da Şeyh Sait isminin bulvara verilmesinin iptali için dava açacağım” diyen Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu çerçevede bizce yapılmak istenen Anayasa değişikliğinin bir habercisi olarak Diyarbakır’da 12 km’lik bulvara Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne İngiliz emperyalizminin teşviki ile isyan eden ve genç cumhuriyetin Musul ve Kerkük’ü İngiliz işgalinden kurtarmak için yapmış olduğu hazırlıkları böylece engelleyen bir vatan haini Şeyh Sait’in ismi altını çizerek söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmek istenmiştir. Bu kabul edilebilir değildir. Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarını İngiliz işgal kuvvetleriyle iş birliği yapan, milli mücadeleyi bastırmak için elinden geleni ardına koymayan Türk halkına ‘zavallı sürü’ diyen Vahdettin’in köşkünde kutlayan Erdoğan’ın bir vatan haininin ismini de Diyarbakır’da bulvara vermesi bizi hiç şaşırtmamıştır. Trabzon’da yapacağım işlerden bir tanesi Adliyeye gitmek ve idare mahkemesinde bu ismin verilmesini durdurmak için dava açmak olacak. Yok öyle! Şehirlerimiz kanına hakaret ettirtmeyiz.”

“Özgür Özel, kendini Atatürk ile kıyaslama ve karıştırma”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in utanmadan Şeyh Sait’in akrabalarının üzülmesinden bahsettiğini kaydeden Özdağ, “Özgür Bey, peki Şeyh Sait isyanında öldürülen vatandaşlarımızın, askerlerimizin üzülen aileleri için ne diyorsunuz? Onlar için yüreğiniz sızlamıyor mu? Üstelik isyanın bastırılmasında olanlardan Atatürk’ün haberi olmamıştır diyerek bir yandan Atatürk’ün konulara hakim olmadığını ifade ediyorsunuz. Siz kendinizi Atatürk ile kıyaslamayın ve karıştırmayın. Bölgede her atılan kurşun, her atılan top mermisi Mustafa Kemal Atatürk’ün bilgisi dahilinde olmuştur. Eğer bilmiyorsanız isyanın bastırılmasından sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ordusuna yayınladığı bildiriyi okuyun.” dedi.

Özdağ, Ordu’da aday belirleme çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek “İki ilçede adaylarımızın isimlerini belirledik. Hem büyükşehirde hem de geriye kalan bütün ilçelerde aday çıkaracağız. Bütün Türkiye’de bütün ilçelerde iki il hariç Kars ve Iğdır, aday çıkarma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yener Turan, bizim milletvekili adayımızdı. Şimdi, Altınordu ilçe belediye başkan adayımız. Kendisine başarılar diliyorum. Cem Aslantaş, Fatsa’dan adayımız. Diğer adaylarımızı da Şubat ayında Ordu’ya tekrar geldiğimiz zaman açıklayacağım.” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 72 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum