Kukla ve Gölge Oyunları Festivali tamamlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen 20. Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali, büyük ilgi gören sergi, oyun gösteri ve atölyelerle sone erdi.

Kukla ve Gölge Oyunları Festivali tamamlandı
17 Aralık 2023 - 14:20

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları, UNIMA Türkiye Milli Merkezi'nin sanatsal desteği ile organize edilen festivalde çocuk ve gençler, bir hafta boyunca Karagöz ve kuklaların birbirinden renkli dünyalarını keşfetti.

Downtown Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin ana sponsorluğunda Harput Holding, Keskinoğlu, Royal Termal Otel, Bursa Su, Kardelen Kestane Şekerleri ve Tunçsiper okullarının da destekleriyle ücretsiz olarak gerçekleştirilen festivalde 39 gösteri ve 3 atölye Tayyare Kültür Merkezi, Setbaşı Şehir Kütüphanesi, Karagöz Müzesi, Down Town Eğlence Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi Uludağ Üniversitesi ve Podyum Sanat Mahal'deki oyun ve gösteriler büyük ilgi gördü. 

Yaklaşık 8 bin çocuk ve gencin katılım sağladığı festivalin son gününde İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun ‘Çağrılmadan Gel’ oyunu sergilendi.

Cumhuriyet’in 100. yılı sebebiyle Türki Cumhuriyetlerden de ekiplerin katıldığı festivalde, Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan’ın gösterileri ilgi gördü. Azerbaycan Devlet Kukla Tiyatrosu, Kazakistan Almati Devlet Kukla Tiyatrosu ve Harezm Bölge Kukla Tiyatrosu ekipleri bir hafta boyunca gösterilerin yapıldığı salonlardaki oyunları çocuk ve gençlere unutulmaz bir kukla şöleni yaşattı.  BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik, ekiplerin gelmesine katkı sağlayan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY)’na teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 71 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum