Yeşilhisar İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılış töreni gerçekleştirildi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapımı tamamlanan Yeşilhisar İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılış törenine katıldı.

Yeşilhisar İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılış töreni gerçekleştirildi
19 Aralık 2023 - 16:00

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Kayseri’yi kütüphaneler şehri yapma hedefiyle yapılan çalışmalar kapsamında şehir merkezinin yanı sıra ilçeler de kütüphaneler ile donatılıyor.

Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle hayata geçirilen Yeşilhisar İlçe Halk Kütüphanesi, düzenlenen törenle açıldı.

Büyükkılıç, öğrencilere hizmet etmekten keyif aldıklarını vurgulayarak, “Biz gençlerimize daha güzel bir gelecek hazırlamak, onlara fırsat vermek, onları bağrımıza basmak amacıyla üniversite öğrencilerimizin çamaşırlarını yıkamaktan, su paralarının yüzde ellisini ödemekten, onlara karşılıksız burs vermekten, 12 kütüphanemiz ile onlara çayı, çorbası içerisinde hizmet bağlamında ikram edilmekten ve onlara her türlü fırsatı vermekten tabi ki keyif alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kayseri’nin, kurum ve kuruluşları ile birlik, beraberlik ve dayanışmasına dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Sayın Valimizle birlikteliğimizin bereketini, kurum ve kuruluşlarımızla bakanlarımızın, milletvekillerimizin, en önemlisi Kayseri sevdalısı Sayın Cumhurbaşkanımız ne zaman ne istesek, hangi konuda talebimiz olsa bizleri bağrına basıyor. Malumunuz bir pandemi dönemi yaşadık, deprem dönemi yaşadık.”

5 üniversitesi olan kentte KAYMEK’in 6’ncı üniversite gibi faaliyet gösterdiğini belirten Büyükkılıç, “İl ve ilçelerimizde 111 alanda yaptığımız çalışmalar ile elbette ki bu kurslarımızla da adeta bir örgün öğretimden öte yaygın bir öğretim şeklinde şehrimizin her tarafıyla buluşuyor, buluşturuyoruz. Bunlar da yetmedi, ihtisas kütüphaneleri açıyoruz.” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iş birliği halinde 6 bin 100 metrekare kapalı alanı olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde kütüphaneyi de hayata geçireceklerini duyurarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İçerisinde bin tane öğrencinin imkan bulacağı, aynı zamanda dijital ortamıyla, aynı zamanda her türlü konferans ortamıyla ve çocuklarımızın pırıl pırıl alacağı hizmet ile Kayseri’mize yakışan bir kütüphaneyi de Kültür Bakanlığımız ile iş birliği halinde hayata geçireceğiz.”

Konuşmaların ardından emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edilirken, daha sonra kurdele kesimi ile 16 bin 300 adet basılı yayın, 7 adet okuyucu bilgisayar, 29 adet süreli yayın ve 7 kişilik personel kadrosu ile haftanın altı günü olmak üzere 8.30-20.00 saatleri arasında okurlara hizmet verecek kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

İnternet Erişim Salonu, 7 adet okuyucu bilgisayarı mevcut olan kütüphanede 36-60 aylık çocuklar için kreş bulunuyor. Yeşilhisar İlçe Halk Kütüphanesi’nde güncel yayınlar bölümü, süreli yayınlar, ödünç verme birimi bulunuyor. Kitap Kafesi ve Cep Sineması bölümleri de olan kütüphanede teras, çatı katı ve etkinlik salonu da yer alıyor.

AK Parti Yeşilhisar İlçe Başkanlığı’na ziyaret

Öte yandan Başkan Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm ile birlikte AK Parti Yeşilhisar İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Büyükkılıç, “İlçe Başkanımız Hasan Bedirhanbeyoğlu ve ilçe teşkilatımızla bir araya geldik. Bizleri ilgiyle ve sevgiyle karşılayan teşkilatımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 68 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum